Bakanlık: Kadına şiddet azaldı STK: Kadına şiddet arttı

Bakanlık: Kadına şiddet azaldı STK: Kadına şiddet arttı
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı aylık bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çataklı koronavirüs salgın döneminde kadına şiddet verileriyle ilgili bilgi verdi. Çataklı “Kadına karşı şiddet olaylarında 19...

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı aylık bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çataklı koronavirüs salgın döneminde kadına şiddet verileriyle ilgili bilgi verdi. Çataklı “Kadına karşı şiddet olaylarında 19 Ocak-10 Mart 2020 arasında 35 bin 186 olay meydana gelmişken koronavirüs tedbirlerinin başladığı 11 Mart-1 Mayıs 2020 arasında yüzde 11 azalışla 31 bin 346 kadına karşı şiddet olayı meydana geldi. 2019’un ilk 4 ayında bu olaylar sonucu hayatını kaybeden kadın sayısı 114 iken bu yılın aynı döneminde yüzde 36 azalışla 73 kadın hayatını kaybetti” dedi.
VİRÜSTEN DOLAYI DESTEK ALAMIYORLAR
Ancak Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun açıkladığı son rapora göre platforma başvuran kadınların sayısı Nisan ayında yüzde 55 oranında arttı. Başvuruda bulunan kadınların yüzde 60’ı fiziksel ve psikolojik şiddetten şikayetçi oldu. Başvurularda İstanbul yüzde 29 ile başı çekerken yüzde 10 ile ikinci sırada gelen Ankara’yı yüzde 7 ile İzmir, yüzde 6 ile Mersin izledi. Şiddete maruz kalan ya da boşanmak isteyen kadınların koronavirüs salgınından dolayı resmi kurumlara başvurma, dava açma gibi haklarını kullanmayı ertelediklerine de raporda dikkat çekildi.