BAKANLIK Özel tiyatroları kayıt altına alınacak

BAKANLIK Özel tiyatroları kayıt altına alınacak
Özel Tiyatroların Kayıt İşlemlerine Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Yönetmelik kapsamında, özel sektör ile iletişim ve iş birliğini geliştirmek üzere özel tiyatroların Bakanlıkça oluşturulan...

Özel Tiyatroların Kayıt İşlemlerine Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmelik kapsamında, özel sektör ile iletişim ve iş birliğini geliştirmek üzere özel tiyatroların Bakanlıkça oluşturulan sisteme kayıt edilmesine dair işlemlere ilişkin usul ve esasları ile özel tiyatroların kayıt işlemlerine ilişkin hükümleri belirlenecek.
BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA
Özel tiyatrolar, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayımlanan formu doldurarak, istenen diğer bilgi ve belgeler ile Genel Müdürlüğe kayıt başvurusunda bulunacak. Genel Müdürlüğün internet sitesinde belirtilmesi halinde başvurular elektronik ortamda yapılacak.
Başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri eksiksiz sunarak, kaydı yapılan özel tiyatrolara Bakanlıkça hazırlanan bir belge verilecek.Tiyatro salonu bulunan özel tiyatrolar, bu belgeyi salona gelenlerin görebileceği bir yerde bulunduracak, salonu bulunmayanlar ise istendiğinde ibraz etmek üzere muhafaza edecek.