Bakanlıktan otobüslere ‘fahiş fiyat’ önlemleri

Bakanlıktan otobüslere ‘fahiş fiyat’ önlemleri
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeyle, kara yoluyla yolcu terminal işletmecileri için yüzde 50 indirimli tavan ücret tarifesi koyduklarını belirterek, “Vatandaşlarımıza...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeyle, kara yoluyla yolcu terminal işletmecileri için yüzde 50 indirimli tavan ücret tarifesi koyduklarını belirterek, “Vatandaşlarımıza fahiş fiyatlar uygulanmasına son verdik.” dedi. Seferlerin izne bağlanmasının ardından bazı işletmelerin otobüslerini belli bir kısmını dolduktan sonra yola çıkarmaya başladığının belirlendiğini ifade eden Karaismailoğlu, şöyle konuştu: “Firmalara yolcuları başka firmalara aktarabilme imkânı getirdik. Böylece vatandaşlarımızın ‘otobüs dolsun’ diye terminallerde beklemek durumda kalmasının önüne geçeceğiz.”
Karaismailoğlu, aynı düzenlemeyle tarifeli yolcu taşımacılığı yapan firmaların, zaman tarifelerinde yer alan seferlerini, bilet almış yolculara önceden haber vermek kaydıyla 2 saat öncesinden değiştirebilmelerine imkân sağladıklarını bildirdi.

GÜNDE 50 BİN BİLET KESİLİYORDU

İstanbul giriş çıkışlarının seyahat iznine bağlanmasının ardından günde yaklaşık 50 bin bilet kesilen Esenler Otogarı’nda bu sayı neredeyse yüzde 95’e varan oranlarda düştü. Seyahat izni olanlar da saat 22.00’de hareket eden seferlerle gitmek istedikleri şehre ulaşıyor.