Bakanlıktan sahte uzman çavuş açıklaması

Bakanlıktan sahte uzman çavuş açıklaması
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “43 kadını mağdur ettiği” iddia edilen B.Ö. ile ilgili açılan kamu davalarından 6284 sayılı yasa kapsamına girenlerle ilgili hukuki sürecin takip edildiğini, ayrıca savcılık...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “43 kadını mağdur ettiği” iddia edilen B.Ö. ile ilgili açılan kamu davalarından 6284 sayılı yasa kapsamına girenlerle ilgili hukuki sürecin takip edildiğini, ayrıca savcılık soruşturması aşamasında olan dosyalarda da dava açılması halinde sürece müdahil olunacağını açıkladı. Bakanlık inceleme sonucunda; hakaret, tehdit, şantaj, bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, kişilerin huzur ve sükununu bozma, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma, özel belgede sahtecilik, iftira gibi suçları işlediği iddiasıyla soruşturma ve kovuşturma dosyalarının bulunduğunun görüldüğünü duyurdu.

ŞANTAJ YAPIYORDU

Kadınlara kendisini “uzman çavuş” yalanıyla tanıtan B. Ö, 43 kadının Facebook, Instagram ve e-mail hesabını ele geçirmişti. Ulaştığı kadınların kiminden çıplak fotoğraf isteyen, kimisiyle zorla birlikte olan sahte uzman çavuş, kadınlardan birinin dikkatiyle yakayı ele vermişti.