Baklava üreticileri: Fıstıklı baklava üretmeyeceğiz

Baklava üreticileri: Fıstıklı baklava üretmeyeceğiz
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), kilosu bir ayda 240 liradan 440 liranın üzerine çıkan baklavalık fıstığı protesto etme kararı aldı. Baklava üreticileri, fıstıklı baklava üretimine bir süre ara verecek. Baklava...

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), kilosu bir ayda 240 liradan 440 liranın üzerine çıkan baklavalık fıstığı protesto etme kararı aldı. Baklava üreticileri, fıstıklı baklava üretimine bir süre ara verecek.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim, üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli, fındıklı yapalım. Halkımızı da yanımıza alarak bu girişimimizi tüm esnafımıza iletelim. Halkımız boş baklavaya değil, bol fıstıklı ve cevizli baklavalara layıktır” dedi.

Eylem planı BAKTAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Necati Göksu, Nadir Güllü, Süleyman Köşkeroğlu, Ramazan Coşkun, Mehmet Helvacı ve Haşim Fıstıkçıoğlu’nun da katılımıyla basın toplantısında duyuruldu. Başkan Yıldırım, şeker ve fıstığa gelen zamlardan sonra satışların yüzde 25-30 düştüğünü söyledi.

Dernek Başkanı Mehmet Yıldırım fiyatlarda denge sağlanabilmesi, stokçuların cezalandırılması için devletten fıstığa ihracat yasağı getirmesini, ithalatın da önünü açmasını istedi.