Baldwin’in silahı kameraya doğru ateşlediği belirlendi

Baldwin’in silahı kameraya doğru ateşlediği belirlendi
Ünlü oyuncu Alec Baldwin’in film setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne, yönetmen Joel Souza’nın yaralanmasına neden olduğu kazada ifadeler ortaya çıktı.Sette görevli bir kameraman, Baldwin’in film setinde...

Ünlü oyuncu Alec Baldwin’in film setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne, yönetmen Joel Souza’nın yaralanmasına neden olduğu kazada ifadeler ortaya çıktı.

Sette görevli bir kameraman, Baldwin’in film setinde silahlara dikkat ettiğini söyledi. Kameraman Reid Russell, Baldwin’in bir kilisede otururken silahını çekmeye hazırlandığı bir sahneyi prova ettiğini söyledi. Russell, silah patladığında kameranın dönmediğini ve görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i öldürdüğünü aktardı. Hutchins, kameraman Russel’a bacaklarını hissedemediğini söyledi.

Prova esnasında Baldwin’in silahını kameraya doğrultarak ateşlediği ve bu şekilde görüntü yönetmeni ve yönetmenin vurulduğu anlaşıldı. Yetkililer, yardımcı yönetmen Dave Halls’un silahı Baldwin’e teslim ettiğinde kullanımının güvenli olduğunu belirttiğini söylemişti. Baldwin’in silahlara nasıl davrandığı sorulduğunda Russell, aktörün çok dikkatli olduğunu belirtti. Russell, Baldwin’e teslim edilmeden önce silahın kontrol edilip edilmediğinden emin olmadığını söyledi.

YARALANAN SOUZA DA İFADE VERDİ
Yaralanan yönetmen Joel Souza, sahnenin kamerada nasıl görüneceğine odaklandığını belirtti. Souza, ateş edilmeden önce “kuru sıkı” ifadesinin kullanıldığını duyduğunu hatırladığını söyledi. Souza, çektikleri sahnenin canlı mermi kullanımını gerektirmediğini söyledi.

TESELLİ KUCAKLAŞMASI

Reuters’ın haberine göre Baldwin, cumartesi günü Santa Fe’deki bir otelin dışında Halyna Hutchins’in kocası Matt Hutchins ve 9 yaşındaki oğulları ile bir araya geldi. Üçlü konuşup kucaklaştı. Kazaya ilişkin soruşturma devam ederken henüz kimse suçlanmadı.