BALKONLARDA IŞIL IŞIL KUTLAMA

BALKONLARDA IŞIL IŞIL KUTLAMA
Her yıl tüm yurtta çoşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle evlerde kutlandı. Çocuklar bu yıl evlerde, aileleriyle birlikte yaptıkları süslemeleri kullarak, çeşitli etkinlikler...

Her yıl tüm yurtta çoşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle evlerde kutlandı. Çocuklar bu yıl evlerde, aileleriyle birlikte yaptıkları süslemeleri kullarak, çeşitli etkinlikler düzenledi. Bunları sosyal medyada paylaşan minikler, balkonlarda bayraklarla kutlama yaptı.

Geçen sene böyleydi…

Geçen yıl 99’ncu yıl dönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de gerçekleşmiş, ziyaretçi minikler Atatürk’ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunmuştu.

Türk Yıldızları’ndan özel gösteri
Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, hazırlanan özel videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımda, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz” sözlerine yer verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çarşamba Belediyesince düzenlenen etkinlikle, "vosvos", palyaço ve süper kahraman maskotlarıyla şehir turu atıldı. ( Yaşar Karaman - Anadolu Ajansı )

Vosvoslu kutlama
Samsun’da Çarşamba Belediyesince düzenlenen etkinlikle, vosvos, palyaço ve süper kahraman maskotlarıyla şehir turu atıldı.

Belediyeler çeşitli etkinliklerle kutladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi içerisinde okuma kitabı, çocuk dergisi, kalemler ve zeka oyunlarının yer aldığı hediye kolilerini çocuklara dağıttı. Kadıköy, Şişli, Bahçelievler, Beyoğlu, Sultangazi, Silivri ve Sarıyer’de ilçe belediyeleri bando takımı ve konvoylarla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Masal kahramanları ev ev dolaştı
Diyarbakır Valiliği’nin düzenlediği etkinlikle, dışarı çıkamayan çocuklara bayram coşkusunu evde yaşatmak için farklı kıyafetleriyle masal kahramanlarına bürünen ekipler sokak sokak dolaştı.

Ardahan’da kar yağdı
Ardahan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sabahına uyananlar karla karşılaştı. Sabah saatlerine kadar süren kar nedeniyle etraf beyaz oldu.

Miniklerden onlIne tören
Ankara’da özel bir okulda okuyan 2. sınıf öğrencileri, sabahın erken saatlerinde okul üniformalarını giyerek sınıf öğretmenleri ile telekonferans yöntemiyle bağlantı kurdu. Online kutlama töreni için evlerini kırmızı beyaz balonlar ve bayraklarla süsleyen çocuklar, kamera karşısında şiirler okudu, şarkılar söyledi.

Polislerden 23 Nisan sürprizi
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, 3 yıl önce şehit olan polis memuru arkadaşlarının oğlunu ziyaret ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve doğum gününü kutladı.