‘BANK ASYA İLTİSAKLI ÇIKTI’

‘BANK ASYA İLTİSAKLI ÇIKTI’
Gazeteci Tolga Şardan, İsmail Çataklı’nın kardeşi hakkındaki iddianın ‘Bank Asya iltisakı’ olduğunu yazdı.Şardan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:“Çataklı’nın kardeşinin FETÖ’nün Fransa imamlarından...

Gazeteci Tolga Şardan, İsmail Çataklı’nın kardeşi hakkındaki iddianın ‘Bank Asya iltisakı’ olduğunu yazdı.

Şardan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:
“Çataklı’nın kardeşinin FETÖ’nün Fransa imamlarından olduğu iddiası da var. Yaptığım araştırmalarda söz konusu iddia çerçevesinde bir bilgiye ulaşamadım.
Ancak edindiğim farklı bilgiler, olayın Bakan Yardımcısı’nın basitleştirdiği şekliyle öyle ihbarla açıklanacak gibi değil.

Osman Çataklı’nın FETÖ ile iltisakı yani bağı, cemaatin finans kurumlarının en büyüğü olan Bank Asya üzerinden.

Osman Çataklı hakkındaki iddia şöyle:
‘FETÖ ile irtibatlı olduğu belirlenen ve örgüte finansal destek sağlayan Bank Asya’da hesabının bulunduğu, örgüt lideri Fetullah Gülen’in ve örgüte üye diğer kişilerin çeşitli basın - yayın ve sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile örgüte finansal destek sağlamak amacıyla yapılan çağrılardan sonra arttıran hesap olarak değerlendirilenler listesinde isminin geçtiği…’

Yani, Gülen’in 2014’te ‘Bank Asya’ya destek olun’ çağrısı sonucunda bankada var olan hesabına para yatırarak FETÖ’ye katkı sağladığı iddiası var.

Osman Çataklı’nın FETÖ’yle ‘iltisaklı’ bir şirketin ortağı olarak gözükmesi de hakkındaki FETÖ iddialarının ortaya çıkmasının diğer bir gerekçesi.”