Bankacılardan 18’e koşan dolar yorumu: Döviz ihtiyacı hiç olmadığı kadar yüksek

Bankacılardan 18’e koşan dolar yorumu: Döviz ihtiyacı hiç olmadığı kadar yüksek
Türk Lirası’ndaki değer kaybı durdurulamayınca dolar 18’e dayandı. Bankacılar değeri sürekli artan dolara talebin hiç olmadığı kadar fazla olduğunu söyledi.Reuters’ın Türkiye anketine göre enflasyonun üçüncü çeyrekte...

Türk Lirası’ndaki değer kaybı durdurulamayınca dolar 18’e dayandı. Bankacılar değeri sürekli artan dolara talebin hiç olmadığı kadar fazla olduğunu söyledi.

Reuters’ın Türkiye anketine göre enflasyonun üçüncü çeyrekte yüzde 85’e yükselmesi ve yılı yüzde 70’te bitirmesi tahmin ediliyor. Reuters’a ismini vermeden konuşan bir bankanın döviz masası işlemcisi, TL’nin mevcut ekonomi politikası nedeniyle her gün değer kaybettiğini vurguladı.

Piyasanın ana gündeminin yeni dış döviz kaynağının gelip gelmeyeceği olduğunu belirten banka işlemcisi, “Ekonomiye taze kaynak ihtiyacı tarihte olmadığı kadar yüksek” dedi ve ekledi: “Bu hafta başlayacak ve üç-beş hafta yoğunlaşacak kurumsalların Kur Korumalı Mevduat (KKM) geri dönüşleri de piyasalarda takip ediliyor. Henüz KKM kaynaklı yüklü bir döviz talebi görmedik. Ancak KKM dönüşlerinin döviz talebi yaratıp yaratmayacağını TL’deki seyir için önemli olacak”