Bankacılık tecrübesini boş bıraktılar

Bankacılık tecrübesini boş bıraktılar
Milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın yönetim kuruluna atanmasıyla gündeme gelen Vakıfbank’taki atamalar, ilgi çekici bir tablo yarattı. Uzun yıllar bankacılık tecrübesi edinen isimler, tecrübesi olmayan eski siyasetçilerin altında...

Milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın yönetim kuruluna atanmasıyla gündeme gelen Vakıfbank’taki atamalar, ilgi çekici bir tablo yarattı. Uzun yıllar bankacılık tecrübesi edinen isimler, tecrübesi olmayan eski siyasetçilerin altında çalışırken yönetim kurulu tablosunda Hamza Yerlikaya’nın ‘Bankacılık Tecrübesi’ boş bırakıldı.
Geçen haziran ayında eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanması gündemi uzun süre meşgul etti. AK Parti eski milletvekillerinden Abdülkadir Aksu geçen yıl bankanın yönetim kurulu başkanlığına, Sadık Yakut da yönetim kurulu üyeliğine getirilmişti.
Vakıfbank Yönetim Kurulu’nun dokuz üyesinin üçü bankacılık tecrübesine sahip değil. Bankanın Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanan 1 Ocak-30 Haziran dönemine ait finansal rapordaki tabloya göre, bankanın en tepesindeki isim olan Abdülkadir Aksu ile Kayseri eski milletvekili Sadık Yakut sektörde bir yıllık kıdeme sahip.
Tabloda 12 Haziran’da Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Hamza Yerlikaya’nın “Bankacılık ve İşletmecilik Dallarında İş Tecrübesi” kısmı ise boş bırakıldı. Vakıfbank’ın yönetim kurulunda yer alan bazı isimlerin mesleki tecrübelerinin 30 yılı aştığı görülürken, çok sayıda genel müdür yardımcısının da 25 yıldır bankacılık sektöründe görev yaptığı görüldü.