Barınamayanlara Ankara yasak

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 13, 2021 / 08:24

‘Barınamıyoruz’ öğrenci hareketine mensup olan ve Ankara’ya seslerini duyurmak için giden gençlerin bir kısmı gözaltına alındı. Farklı şehirlerden protesto için Ankara’ya giden öğrencilerin bulunduğu bazı otobüsler Ankara girişinde durdurularak gözaltılar gerçekleşti. Kimi öğrencilere ise Ankara’nın Ulus Meydanı’nda basın açıklaması yaparken müdahale gerçekleşti.

Barınamıyoruz hareketinin sosyal medya hesabından polislerin Ankara girişinde ve Ulus’ta öğrencilere müdahale ettiği ve gözaltına aldığı anlar paylaşıldı. Hareketin sosyal medya hesabından, “Ankara’ya alınmayan borçlu, barınamayan öğrenciler olarak gözaltına alınıyoruz. Bu mu Ankara Valiliği’nin öğrencilere reva gördüğü barınma koşulu, bizi nezarethanede mi barındıracak?” açıklamasında bulunuldu.

Ankara Valiliği ise eyleme ‘uygun görülmediği’ gerekçesiyle izin verilmeyeceğini açıklamıştı:
“… ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk görevinin ifası bakımlarından uygun görülmemiştir.”

Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi akşam saatlerinde öğrencilerin tamamının serbest bırakıldığını şu ifadelerle duyurdu:
“Barınamıyoruz” demek için Ankara’ya gelen ancak polis saldırısıyla gözaltına alınan 90 öğrencinin ifade işlemleri tamamlandı ve tamamı serbest bırakıldı.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top