Barış için Avusturya da devrede

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 12, 2022 / 13:03

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, dünyayı etkileyen Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi için diplomatik temaslarda bulunmaya karar verdi.

Rus askerlerin sivilleri öldürmesiyle dünyanın gündemine gelen Buça’yı ziyaret eden Nahammer, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için Rusya’ya geçti. Nehammer, 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla başlayan savaş sürecinden bu yana Moskova’ya giden ilk Batılı lider oldu.

BİRLİKTE GÖRÜNTÜ VERİLMEDİ
Nehammer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’nın güneyindeki Novo-Ogarevo Konutu’nda bir araya geldi. Avusturya’nın inisiyatifi ile görüşmeden fotoğraf ve görüntü servisi yapılmadı.

DOSTANE ZİYARET DEĞİLDİ
Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Nehammer, “Putin ile görüşmemiz çok net, açık ve zorluydu. Putin’e en önemli mesajım Ukrayna’daki savaşın bitmesi gerektiği yönündeydi. Çünkü savaşta taraflar yalnızca kaybeder. Putin’le görüşmem dostluk ziyareti değildi. Çatışmayı sona erdirmek ya da Ukrayna›daki siviller için insani gelişme sağlamak için her yolu denemiş olmak için Putin ile görüşmeyi görev bildim” dedi.

HESAP SORULMALI
Ukrayna’nın Buça ve diğer kentlerinde sivillerin işkence ile toplu bir şekilde öldürülmesine yönelik Putin’e düşüncelerini aktardığını söyleyen Nehammer, “Ağır savaş suçlarına karışanlardan hesap sorulması gerektiğini söyledim” ifadelerini kullandı.

THY’nin esrarengiz yolcusu

Gazeteci Ertuğrul Özkök, eşinin adına gönderme yapan “Tansu’ya Mektuplar” başlığı altındaki yazısında, Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer’in, Rusya gezisini, “TK 1888’in ekonomi sınıfında esrarengiz bir VIP yolcu” başlığıyla kaleme aldı.

Özkök yazısında özetle, “Uçağa binmek için havalimanına hareket etmeden çok kısa süre önce bir başka VIP şahsiyetle telefonla konuşmuştu. Konuştuğu kişi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Bu sabah (dün) saat 7.30’da İstanbul’dan kalkan Moskova uçağının yine ekonomi koltuklarından birinde bu VIP yolcu oturuyordu. Yolcunun adı Karl Nehammer’di ve kendisi Avusturya Şansölyesiydi. Yani Avusturya Başbakanı…” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top