‘Barış kızının nasıl büyüdüğünü mektuplardan öğreniyor’

‘Barış kızının nasıl büyüdüğünü mektuplardan öğreniyor’
Haberin Var mı İnisiyatifi, 100 günü aşkın süredir “Mit mensubunun haberini yapma” gerekçesiyle tutuklu bulunan gazetecilerin yargılandığı dava hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.Cezaevindeki gazeteciler Barış...

Haberin Var mı İnisiyatifi, 100 günü aşkın süredir “Mit mensubunun haberini yapma” gerekçesiyle tutuklu bulunan gazetecilerin yargılandığı dava hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Cezaevindeki gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Ferhat Çelik, Aydın Keser ve Murat Ağırel’in yargılandığı dava hakkında basın toplantısı düzenleyen Haberin Var mı İnisiyatifi, aynı zamanda tutuklu gazetecilerin yakınlarının mesajlarını da paylaştı.

O mesajlar şu şekilde:

Barış Terkoğlu’nun eşi Özge Terkoğlu: Bir dava düşünün suçlusunu suçtan önce seçmiş, işte böyle bir dava daha bu. Araştırmacı gazetecilik yapamazsınız, haddinizi bilin diyenlerin alkış tuttuğu, ittirdiği bir dava. Ama onlar bilmiyorlar ki, bugün yapabildiklerinden daha büyük hesapları vardır hayatın ve insanlığın. Barış ile gurur duyuyorum. Onu, onu anlayan ve seven herkesin gözünden bir kez daha seviyorum.

Barış Pehlivan’ın eşi Aysel Pehlivan: 109 gündür Barış, iki buçuk yaşındaki kızını görmedi, ilk cümlelerini haftada bir yaptığı telefon görüşmelerinde duydu. Nasıl büyüdüğünü mektuplardan öğreniyor, fotoğraflardan izliyor.

Murat Ağırel’in eşi Dilek Ağırel: Sekiz yaşındaki kızıma görüşe gideceğimi söyleyemedim. Çünkü babasına olan özlem ve hasreti artık dayanılmaz bir boyut aldı. Babasını artık görmek istiyor ancak görüş için izin yok. Murat, bilgiye, belgeye dayalı cesur bir gazetecilik yaptı ve yapmaya da devam edecektir.