BAROLAR REST ÇEKTİ

BAROLAR REST ÇEKTİ
İstanbul Barosu, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge sonrasında alınan baro seçimlerinin ertelenmesi kararını tanımayacağını duyurdu.İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile STK’lar, meslek...

İstanbul Barosu, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge sonrasında alınan baro seçimlerinin ertelenmesi kararını tanımayacağını duyurdu.
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile STK’lar, meslek oda ve kuruluşları gibi kurumların 1 Aralık’a kadar seçim ve etkinleri yasaklanmıştı. Bu kararla birlikte Baro seçimleri ertelenmişti. İzmir Barosu yaptığı açıklama ile bu kararı tanımadığını ilan etmişti.
İzmir Barosu’nun ardından bir çağrı da İstanbul Barosu’ndan geldi. İstanbul Barosu yaptığı yazılı açıklama ile Genel Kurul’a çağrı yaptı. Yapılan açıklamada “Baro genel kurullarına yönelik bu ertelemenin tek sebebi, Baroların bağımsızlığına müdahale niteliğinde siyasi iktidara yandaş baroların kurulmasına zaman kazandırmak ve TBB genel kuruluna müdahale etmektir” ifadesi kullanıldı.
İstanbul Barosu’nun açıklamasında, “Çoklu Baro yasası gündemdeyken Baro başkanları ve avukatların mücadelesinin karşısında duran Metin Feyzioğlu’nun, başkanlık süresini uzatan ve belki de yeniden seçilmesini sağlayacağını umduğu bu uygulamayı destekleyen açıklaması da şaşırtıcı olmamıştır” denildi.

ZAMANLAMA MANİDAR

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile baroların genel kurullarının ertelenmesini eleştirdi ve “Bu genelgenin amacının genel sağlığın korunması olmadığı çok açıktır. Hukuksuzluk düzenini kabul etmiyoruz” dedi.
Baro seçimlerinin ertelenmesinin nedeninin salgınla mücadele etmek olmadığını söyleyen Yeneroğlu, “Baro Genel Kurulları’nın ertelenmesine neden olan genelgenin, Anayasa Mahkemesi’nin kararından bir gün sonra yayınlanmasını oldukça manidar buluyoruz” diye konuştu.