Başakşehir Manu’ya acımadı

Başakşehir Manu’ya acımadı
Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Başakşehir, H Grubu 3. maçında tarihi bir başarıya imza attı. Turuncu-lacivertliler, İngiliz devi Manchester United'ı özellikle ilk yarısında muhteşem oynadığı maçta 2-1 mağlup ederek Şampiyonlar...

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Başakşehir, H Grubu 3. maçında tarihi bir başarıya imza attı. Turuncu-lacivertliler, İngiliz devi Manchester United'ı özellikle ilk yarısında muhteşem oynadığı maçta 2-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyeti aldı. Okan Buruk ve öğrencilerine zaferi, Demba Ba ve Visca getirdi.
Medipol Başakşehir, grup lideri olan İngiliz temsilcisi Manchester United karşısında çok akıllı bir futbol ortaya koydu. Başakşehir, ülke puanı konusunda büyük düşüş yaşayan Türkiye için de çok kritik bir galibiyet elde etti.
Maça fırtına gibi giren temsilcimiz ilk yarıda rakibini adeta sahadan sildi. 13. dakikada Visca'nın pasıyla birden bire defansın arkasına sarken Demba Ba, kaleci Henderson'ın yanından topu filelerle buluşturdu: 1-0.
Hız kesmeyen ve birçok fırsattan yararlanamayan ev sahibi 40. dakikada ise farkı ikiye çıkardı. Deniz Türüç'ün soldan getirip ortaladığı topun Demba Ba üstünden atlarken Visca gelişine çok sert vurup skoru 2-0'a taşıdı.
43'te Martial durumu 2-1 yaptı. İkinci yarıda Manchester United Teknik Direktörü Solskjaer, Pogba ve Cavani gibi tüm kozlarını sahaya sürdü. Ancak geride sağlam duran Başakşehir'de 90+2'de Epureanu rakibin yüzde yüzlük pozisyonunu çizgiden çıkardı. Okan Buruk ve öğrencileri, tarihi bir galibiyetle Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı: 2-1.

STAT: Başakşehir Fatih Terim
HAKEMLER: Davide Massa, Filippo Meli, Stefano Alassio (İtalya)
BAŞAKŞEHİR: Mert Günok, Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli, Berkay Özcan (Dk. 87 Mehmet Topal),İrfan Can Kahveci (Dk. 90 Ponck),Visca, Aleksic, Deniz Türüç, Demba Ba (Dk. 79 Gulbrandsen)
MANCHESTER UNITED: Henderson, Wan-Bissaka (Dk. 76 Fosu-Mensah),Tuanzebe (Dk. 46 McTominay),Maguire, Shaw, Matic, Van de Beek (Dk. 61 Pogba),Mata (Dk. 61 Cavani),Bruno Fernades, Martial, Rashford (Dk. 76 Greenwood)
GOLLER: Dk. 13 Demba Ba, Dk. 40 Visca (Medipol Başakşehir),Dk. 43 Martial (Manchester United)
SARI KARTLAR: Dk. 20 Tuanzebe (Manchester United),Dk. 89 Skrtel (Medipol Başakşehir)