Başer’den grip aşısı uyarısı: Bu yıl gelmeyebilir

Başer’den grip aşısı uyarısı: Bu yıl gelmeyebilir
‘Bidebunuizle’ yayınında Yavuz Oğhan’a bağlanan Kalp hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, uzmanların Eylül-Ekim ayında vakaların artma ihtimaline karşı uyarıda bulunduğu grip aşısıyla ilgili konuştu.Geçen yıl...

‘Bidebunuizle’ yayınında Yavuz Oğhan’a bağlanan Kalp hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, uzmanların Eylül-Ekim ayında vakaların artma ihtimaline karşı uyarıda bulunduğu grip aşısıyla ilgili konuştu.

Geçen yıl influenza yani grip aşısı bulmakta zorlandıklarını belirten Başer, “Koronavirüs nedeniyle artık tüm yaş gruplarına aşı öneriyoruz. Bu sene aşıyla ilgili bir çalışma var mı belirsiz. Örneğin İngiltere, aşıyla ilgili seferberlik ilan etti. Şu an Türkiye’de zatürre aşısı var ancak herkese yetecek düzeyde var mı bilmiyorum. İnfluenza aşısı ise henüz yok” dedi.

Dünyada influenza aşısına rağbet olacağını belirten Başer, “İnfluenza aşısı Türkiye’ye belki hiç gelmeyebilir. Ya da sınırlı sayıda gelebilir. O da ancak çok riskli hastalara ya da sağlık personeline yapılabilir. Ama herkese yapabilecek imkanımız olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.