Başı açık yarıştı ortalık karıştı

Başı açık yarıştı ortalık karıştı
Güney Kore’deki Asya Kaya Tırmanışı Şampiyonası’nda tırmanışını başı açık yapan İranlı sporcu Elnaz Rekabi’nin ortadan kaybolunca ailesi güvenliğinden endişe etti. Ancak genç sporcu dün ortaya çıkarak yarışmada...

Güney Kore’deki Asya Kaya Tırmanışı Şampiyonası’nda tırmanışını başı açık yapan İranlı sporcu Elnaz Rekabi’nin ortadan kaybolunca ailesi güvenliğinden endişe etti. Ancak genç sporcu dün ortaya çıkarak yarışmada başörtüsünü yanlışlıkla düşürdüğünü söyledi.

Rekabi’nin ailesi ve arkadaşları önceki gün tırmanışın ardından, bir İranlı yetkili ile görüştüğünü söyleyen sporcuyla daha sonra iletişim kuramadıklarını açıklamıştı. Ailesi Rekabi’nin güvenliğinden endişe ettiğini söylemişti.


Dün İran’ın Seul Büyükelçiliği Rekabi’nin Tahran’a döndüğünü açıkladı.

Açıklamada, “Elnaz Rekabi, Asya Kaya Tırmanışı Şampiyonası’nın bitmesiyle salı sabahı İran’a gitmek üzere Seul’den ayrıldı. İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Elnaz Rekabi hakkında çıkan bütün sahte haber, yalan ve yanlış bilgileri kesinlikle reddediyor” denildi.

Rekabi’nin başörtüsüz, at kuyruğu şeklindeki saçlarıyla tırmanış yapması, İran’daki protestolara destek verdiği şeklinde yorumlanmış ve İran’a erken gönderildiği belirtilmişti.

BBC Farsça servisinden Rana Rahimpour, Rekabi’nin doğrudan İran’da bir hapishaneye gönderildiğinin düşünüldüğünü belirtmişti. Ancak Instagram’dan başörtüsünü yanlışlıkla düşürdüğünü açıklayan Rekabi, İran’a da takımıyla birlikte geri döndüğünü ekledi, herkesi telaşlandırdığı için özür diledi.