Başkentin konuğu İran Dışişleri Bakanı Reisi yakın zamanda Türkiye’ye gelecek

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 18, 2023 / 12:40

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’nin toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde desteklediklerini belirterek, “11 yıldır devam eden bir savaş var. Bu konuda önemli adımlar attık. Bu konuda rejimle 3’lü bir toplantı gerçekleştirildi. Önümüzdeki süreçte Dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı yapılması planlanıyor” dedi.

Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. ​​​​​​Abdullahiyan, “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin sekizinci toplantısı inşallah Sayın (İran Cumhurbaşkanı İbrahim) Reisi’nin yakın zamanda Türkiye ziyaretinde yapılacak” dedi.



BÖLGESEL KONULARDA HEMFİKİRİZ
Abdullahiyan, bölgesel konularda her zaman Türk kardeşleriyle düzenli istişare içinde ve hemfikir olduklarını belirterek, “Şimdi Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin değişime uğramasından da büyük memnuniyet duyuyoruz. İran’ın geçmişten bugüne kadar bu doğrultuda gösterdiği çabanın bugün neticeye vardığını görmek bizi de memnun etmektedir” ifadesini kullandı.

İran’da Mahsa Amini’nin ölümüne ve protestolara ilişkin soru üzerine ise Abdullahiyan, “İran’da kadınlar çok yüksek bir özgürlüğe ve haklara sahip. İranlı bir kızın doğal ölümü bizi üzüntüye boğdu” dedi.

İranlı Bakan, protestoları da “yabancıların İran aleyhinde başlattığı komplo” olarak değerlendirdi.

ERDOĞAN İLE AK PARTİ’DE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Abdullahiyan’ı AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti. Görüşme basına kapalı yapıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top