Başkentte ‘Geçinemiyoruz’ eylemi: İnsanca yaşamak istiyoruz

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 12, 2022 / 11:50

Yoksulluk sınırının 25 bin lirayı, açlık sınırının 7 bin lirayı aştığı bugünlerde, yaşanan hayat pahalılığı karşısında Halkevleri, Ankara Ulus’ta “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” ve “Barınamıyoruz, Beslenemiyoruz, Isınamıyoruz” diyerek eylem yaptı. Ulus Atatürk Heykeli’nde bir araya gelenler, “Bizden çalınanları geri alacağız”, “Öğrencilere günde bir öğün ücretsiz yemek verilsin”, “İnsanca Yaşayacak Asgari Ücret”, “Kiralara üst sınır getirilsin” dövizleri taşıdı, “Zam Zulüm İşkence Halk Düşmanı AKP” sloganları attı.

‘YOKSULLUK SEÇİM MALZEMESİ HALİNE GETİRİLDİ’
Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Berna Demirdaş, yoksulluk ve hayat pahalılığının büyük bir soruna dönüştüğünü ve bu sorunun seçim malzemesi haline getirildiğini söyleyerek şunları kaydetti: “Ülkemizde ciddi bir barınma krizinin, gıda krizinin ve enerji krizinin olduğunun altını çiziyoruz. Önümüz kış ayları. Birçok insan kirasını ödeyememekle karşı karşıya ve evsiz kalmak zorunda kalacak. Birçok insan gıda krizinden kaynaklı yeterince beslenemiyor. Bunun en ileri örneği okullarda beslenme yetersizliği yüzünden derslerde bayılan öğrencilerdir. Evlerde kombiyi açmadan ya da en düşük düzeyde yakarak oturuyoruz, dolayısıyla ısınamıyoruz. Ve aldığımız ücretler bunların hiçbirini düzeltmeye yetmiyor.”

TALEPLER
Her haneye 140 metreküp doğal gaz parasız şekilde verilmelidir. Asgari ücret belirlenirken açlık sınırı değil 4 kişilik hane halkının yaşam maliyeti veri kabul edilmelidir ve asgari ücret insanca yaşayacak bir seviyeye çekilmelidir. Kiralar denetlenmeli ve bölgeye göre üst sınır getirilmelidir. Her okulda, öğrencilere günde bir öğün ücretsiz yemek verilmelidir.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top