Baskı daha da artacak

Baskı daha da artacak
Basın meslek örgütleri, TBMM Komisyonu’ndan geçen sosyal medya yasa tasarısıyla ilgili Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde bir açıklama yaptı.İlk konuşmayı yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, “İktidarın...

Basın meslek örgütleri, TBMM Komisyonu’ndan geçen sosyal medya yasa tasarısıyla ilgili Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde bir açıklama yaptı.

İlk konuşmayı yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, “İktidarın çok sesli bir toplum yaratmak istemediği açık. Tam tersine tek sesli, tek düşünceyi içeren bir topluma dönüştürmek konusunda çalışmaları var.

Son sosyal medya tasarısı da bunlardan bir tanesi. Türkiye’de sansür, oto sansür yetmezmiş gibi, tehditler, iktidarın baskıları, zulmü yetmezmiş gibi bir de sosyal medyadaki insanlara kapıları kapatmak istiyorlar.

Korkmasalar böyle bir şey yapmazlar. Korkuyorlar. Vicdanının sesini değil reislerinin sesini dinleyen bir iktidar grubu var. Ne gelirse hiç düşünmeden, vicdanları bile sızlamadan el kaldırıyorlar” dedi.

Gazeteciler sokağa çıktı

Gazetecilik meslek örgütleri dün saat 18.00’de Taksim’de Şişhane Barış Anıtı önünde bir araya geldi. Basın açıklamasında bu yasayla “medyada mevcut iktidarı ve iktidar partisini desteklemeyen herkesin” ve sosyal medya kullanıcılarının hedef alındığına inanıldığı belirtildi.

Meclis’te oylanacak yasa tasarısının “Cumhuriyet tarihinin en karanlık yasalarından biri” olduğu ifade edildi.

Bir araya gelen grupta Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, DİSK Basın-İş, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası da bulunuyordu.

Gazetecilerin bugün saat 13.00’te Ankara’da bir araya gelmesi bekleniyor.