Başkomutanları Kılıçdaroğlu

Başkomutanları Kılıçdaroğlu
Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP’ye yüklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, amirallerin Montrö açıklamasından ötürü CHP’yi suçladı. Erdoğan “Bu amiraller talimatı kendi başkomutanları olan Kılıçdaroğlu’ndan...

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP’ye yüklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, amirallerin Montrö açıklamasından ötürü CHP’yi suçladı. Erdoğan “Bu amiraller talimatı kendi başkomutanları olan Kılıçdaroğlu’ndan alıyorlar” dedi.
“Çok açık net söylüyorum, şu anda bu emekli generallerin merkezinde CHP’nin kendisi vardır” diyen Erdoğan “Kendi iktidarını ülkenin ve milletin felaketinde gören bu habis zihniyeti, en az teröristler ve darbeciler kadar tehlikeli görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, “CHP Genel Başkanı ve şürekası, tüm konuşmalarında, hafıza-i beşerin nisyanına güvenerek, yarısı yalan, yarısı yanlış bir sürü iddia ortaya atıyorlar. Öyle ki bir grup emekli amiralin, buram buram darbe iması kokan açıklamalarını, ekonomiyle ilgilendirerek ‘gündem saptırma’ olarak aklamaya çalışacak kadar şirazesinden koptu” diye konuştu.
Erdoğan, “Türkiye daha 15 Temmuz acısının yaralarını saramamışken, bir grup emekli askerin aslı astarı olmayan meseleler üzerinden milli iradeyi, ülkenin seçilmiş yönetimini tehdit etmelerini küçümseyen, darbecinin ta kendisidir” dedi.
“Kendi iktidarını ülkenin ve milletin felaketinde gören bu habis zihniyeti, en az teröristler ve darbeciler kadar tehlikeli görüyoruz” diyen Erdoğan, “Hem teröristleri ve darbecileri aklıyorlar hem de ekonomi üzerinden milletimizin, özellikle de gençlerimizin umudunu kırarak, ülkemizi güven ve istikrar yerine kaos iklimine yönlendirmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Seni gidi algıcı seni”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısındaki sözleri üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sözlerine “Seni gidi algıcı seni!” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Neymiş efendim, bazı imzacı emekli amirallerin eşleri, kardeşleri CHP’liymiş. Şu zekâya bak Allah aşkına. Bu aklı size kim veriyor? Eğer sen darbeci akrabası arıyorsan ben sana söyleyeyim, 251 kişinin katili olan darbecinin kardeşini büyükelçi tayin etmedin mi? Siz şehitlere bile saygı duymuyorsunuz. İstiyorsan şehit ailelerine soralım ne diyecek?” tepkisini gösterdi.