Basmane Günleri’ne geri dönülüyor

Basmane Günleri’ne geri dönülüyor
Pandemi döneminde ara verilen Basmane Günleri’ne geri dönülüyor. Bu yıl altıncısı düzenlenecek “Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri” bugün başlıyor.İzmir›in kurtuluşunun 100. yıl kutlamaları...

Pandemi döneminde ara verilen Basmane Günleri’ne geri dönülüyor. Bu yıl altıncısı düzenlenecek “Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri” bugün başlıyor.

İzmir›in kurtuluşunun 100. yıl kutlamaları temasıyla 24 Ekim’e kadar sürecek program kapsamında tarihi semt birbirinden renkli kültür ve sanat etkinliklerine sahne olacak. Renkli buluşmasın sloganı ise “Basmane’de çok renklilik” olarak belirlendi.

Bölgenin kültür mirasının korunması ve tanıtılmasını amaçlayan, Basmane Günleri’nin altıncısı Lale Fırını’nda 17.30’da “Basmane’de Çok Renklilik’ sergisinin açılışıyla başlayacak. “Fotoğrafçının Gözünden Basmane” ile Bedriye Gülay Beşikçi’nin resim sergileri 24 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Bıçakçı Han’da 18-24 Ekim tarihleri arasında Gülbin Bircan’a ait mozaik, Feridun Emre’ye ait müzik aletleri yapım atölyesi, fotoğraf sanatçıları Yusuf Tuvi ile Birol Üzmez’in “Basmane”, Aydan Özlü’nün “Basmane’nin Renkleri” isimli slayt gösterileri olacak.

Gönül Sineması’nda yarın ünlü yönetmen Atıf Yılmaz’ın İzmirli ünlü futbolcu Metin Oktay’ın hayat hikayesini anlattığı 1965 yapımı “Taçsız Kral”, 21 Ekim’de ünlü yönetmen Osman Fahri Seden’in yönetip Necla Nazır ile Tarık Akan’ın oynadığı 1975 yapımı “Ateş Böceği” isimli film gösterilecek.