Başörtüsünü siyasi bir gol fırsatı olarak görmeyin

Başörtüsünü siyasi bir gol fırsatı olarak görmeyin
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “yasal güvence” teklifiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasal düzenleme çıkışıyla süren “başörtüsü”...

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “yasal güvence” teklifiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasal düzenleme çıkışıyla süren “başörtüsü” tartışmasına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, bu konuya öncülük etmiş sivil toplum kuruluşlarına ve kanaat önderlerine seslenen Davutoğlu, “Başörtüsü mücadelesi vermiş bütün kardeşlerime sesleniyorum. Gelecek nesillerin bir daha böyle bir mağduriyet yaşamaması için sesinizi yükseltin” çağrısında bulundu.

Davutoğlu şöyle konuştu:
“Bugün bu yasağı bir daha gündeme gelmeyecek şekilde ortadan kaldırabilmek için tarihi bir fırsat önümüzdedir. Bu bağlamda başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere AK Partili yöneticilere ve başörtüsü mağduriyetini yaşamış bütün kadınlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, başörtüsü yasağının her aşamasını yaşamış bir nesil adına ama en önemlisi de bu yasağın gerçek mağdurları onurlu kadınlarımız adına sizden istirham ediyorum. Bu momentumu kaçırmayınız! Kendisi için nice bedeller ödenen bir onur mücadelesinin sembolü olan başörtüsünü siyasi bir gol fırsatı olarak görmeyiniz. Siz bugün başörtüsünü siyasi bir gol fırsatı olarak görüp araçsallaştırırsanız bu tarihi fırsatı kaçırırsınız. Bugün bu imkanı değerlendirmemeniz sebebiyle bu fırsat kaçarsa ve pusuda bekleyen yasakçı zihniyet ilerde bir imkan bulup bu yasağı tekrar hortlatırsa bundan zarar görecek nesillerin ağır vebali omuzlarınızda olur.”