Başsavcı, İstiklal saldırısını dava açılmadan çözdü!

Başsavcı, İstiklal saldırısını dava açılmadan çözdü!
Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin’in HDP’nin hazine yardımına tedbir konulması talebinde bulunurken sunduğu deliller arasında 13 Kasım 2022’deki İstiklal Caddesi saldırısının bitmeyen soruşturmasının da olduğu ortaya...

Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin’in HDP’nin hazine yardımına tedbir konulması talebinde bulunurken sunduğu deliller arasında 13 Kasım 2022’deki İstiklal Caddesi saldırısının bitmeyen soruşturmasının da olduğu ortaya çıktı. Kısa Dalga’dan Ersan Atar’ın haberine göre Şahin, 3 Ocak’ta AYM’ye gönderdiği 11 sayfalık yazıda İstiklal Caddesi saldırısını PKK’nın yaptığını, HDP’nin de olayı kınamadığını ileri sürdü. Yazıda, devam eden soruşturmalar, Meclis’e yeni gönderilen fezlekeler ve çok sayıda gizli tanık ifadeleri yer aldı.

GİZLİ TANIK BEYANI İLE KARAR
HDP sözcüsü Ebru Günay da tedbir kararının alınması sürecinde sahte belge üretildiğini iddia etti. Şahin’in 13 Aralık 2022’de somut delil göstermeden başvurusunu yinelediğini, AYM’nin 29 Aralık’ta delillendirme için beş gün süre tanıdığını, iki gün sonra yeni bir gizli tanığın ortaya çıktığını açıkladı. Günay, Şahin’in 3 Ocak’ta AYM’ye sunduğu yeni dilekçede söz konusu gizli tanığın 31 Aralık günü verdiği ifadenin yer aldığına işaret etti.