Başsavcı kendisiyle ilgili çok hızlı

Başsavcı kendisiyle ilgili çok hızlı
Önceki gün Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’nın saray ziyaretini eleştiren HDP Selahattin Demirtaş hakkında, dün 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.HDP’nin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen...

Önceki gün Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’nın saray ziyaretini eleştiren HDP Selahattin Demirtaş hakkında, dün 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
HDP’nin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliyelerine karşı çıkan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, geçtiğimiz günlerde Ankara’da törenle evlenmiş, nikahtan hemen sonra da eşiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ederek düğün hediyesi almıştı.
Selahattin Demirtaş’ın bu ziyaretle ilgili eleştirilerini Avukat Cahit Kırkazak, Twitter hesabından “Bir zamanlar kimi savcılara zırhlı araçlar bile hediye edildi, yine de yargılanmaktan kurtulamadılar. Elinize tutuşturulan hediye poşetleri sizi yargılanmaktan kurtaramayacaktır” diye aktarmıştı.
Demirtaş’ın tutuklu olduğu Kobani dosyasında iddianameyi 1 yıldır hazırlamayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş’ın sözlerinin yayınlanmasından sadece saatler sonra, 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlayıp mahkemeye gönderdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevi’nde kaldığı dönemde koğuşta düzenlediği mangal partisine cezaevi savcısı olarak katılmıştı.
Başsavcı Kocaman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Selahattin Demirtaş lehine karar verdiği akşam, Erdoğan’la Beştepe’de bir görüşme gerçekleştirmiş, Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı verilen soruşturmayı da başlatan isim olmuştu.