Baş’tan ‘kazanacak ortak aday’a yeşil ışık

Baş’tan ‘kazanacak ortak aday’a yeşil ışık
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Halk TV’de “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programına konuk oldu. İktidarın insanların hayal kurma gücünü ellerinden aldığını söyleyen Baş, “Ben bireysel...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Halk TV’de “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programına konuk oldu. İktidarın insanların hayal kurma gücünü ellerinden aldığını söyleyen Baş, “Ben bireysel bir kurtuluş olduğuna inanmıyorum. Toplumsal bir kurtuluş yaşayacağız” dedi.

Türkiye İşçi Partisi olarak doğru olanın ortak aday olduğunu düşündüklerini söyleyen Baş, “İkinci turda oy verebileceğimiz bir adaya ilk turda neden oy vermeyelim? Doğru olan, ilk turda toplumun en geniş kesiminin oyunu alabilecek ortak adayın belirlenmesidir” ifadelerini kullandı.

Baş, cumartesi günü kuruluşunu ilan eden Emek ve Özgürlük İttifakı ile ilgili ise şunları söyledi:
“İttifakı resmen ilan etmiş olduk. Takip eden kamuoyu biliyor çok uzun süredir Türkiye’de iki ittifaktan ibaret bir siyaset anlayışı var. Biz ise Türkiye’nin bir an önce Saray rejimi olarak adlandırdığımız, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’nda somutlanan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diye adlandırılmak istenen ama halk arasında aslında ucube sistem diye anılan bu sistemden bir an önce kurtulmak gerektiğini düşünen ama mevcut muhalefetle bu konuda yeterli görmeyen, belki daha doğrusu aslında kendisine o muhalefet içinde yer bulamayan milyonlarca insanın beklentisi olarak değerlendiriyoruz.”