Bataklık kurutulmalı

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 24, 2021 / 14:03

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan “Hiçbir ülkede, bizde olduğu kadar çok sayıda bireysel başvuru yapılmamıştır” diyerek “Hedef onları üreten bataklığı kurutmak olmalıdır” ifadesini kullandı.
Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu birçok insan hakları savunucusu ve muhalifi, uluslararası yargı kararlarına direnerek serbest bırakmayan yargı kararlarının üzerine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül “Herkesin AYM kararlarına uyması hukukun emredici hükmüdür ve hukuk devletinin bir gereğidir” şeklinde bir açıklama yaptı.
Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan ise “Hiçbir ülkede, bizde olduğu kadar çok sayıda başvuru yapılmamıştır” diyerek yüksek mahkemenin kararlarına uyulmasını istedi. Arslan, “Bireysel başvurunun hedefi tek tek sivrisinekleri yok etmek değil, onları üreten bataklığı kurutmaktır” ifadelerini kullandı.
Arslan, AYM kararlarının ülkede bulunan tüm kuruluşları bağladığını da ifade ederek, “Anayasa Mahkemesi, Anayasa’ya aykırılık konusunda bir karar verdikten sonra bu aykırılıkta ısrar, anayasanın kasten ihlalidir’’ dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top