“Bataklık” sanıkları hakim karşısına çıktı

“Bataklık” sanıkları hakim karşısına çıktı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak duyurduğu “Bataklık” operasyonunda yakalananlar, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.Mahkeme...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak duyurduğu “Bataklık” operasyonunda yakalananlar, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, suçlamaları hatırlattıktan sonra savunma yapması için “örgüt kuruculuğu” ile suçlanan Çetin Gören’e söz verdi. Hollanda vatandaşı olduğunu, yaklaşık 48 yıl bu ülkede yaşadığını belirten Gören, 2016’da ailesiyle Türkiye’ye dönüş yaptığını söyledi. Yurt dışındaki servetini Türkiye’ye getirerek yatırım yaptığını iddia eden Gören, bu kapsamda Nejat Daş, Cemal Deniz Şahan ve İngiltere vatandaşı Perry James Young ile Boommerang isimli bir şirket kurduklarını söyledi. Türkiye’ye gelmeden önce uyuşturucu suçundan 2007’de Brezilya’da 3 yıl tutuklu kaldığını, ardından 2014’te de aynı suçtan Hollanda’da yakalandığını anlatan Gören, kefaletle serbest bırakıldığını, Hollanda’daki davasının devam ettiğini aktardı.

Gören, iddianamede kara para aklanmak için kurulduğu iddia edilen şirketlerle ilişkisinin olmadığını, ismi geçen şirketlerden sadece birisinin adına olduğunu iddia etti.