‘Bataklık’ta 8 tahliye

‘Bataklık’ta 8 tahliye
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” olarak duyurduğu ’Bataklık operasyonu’ davasında yargılanan 73 sanığın tamamı tahliye oldu.“Suçtan kaynaklanan mal varlığını...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” olarak duyurduğu ’Bataklık operasyonu’ davasında yargılanan 73 sanığın tamamı tahliye oldu.

“Suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama ve uyuşturucu ticareti” suçlarından haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Uzun süre tutuklu olduklarını belirten bazı sanıklar, davanın sona geldiğini, bu nedenle tahliye olmayı beklediklerini söyledi. Sanık ve avukatlarının beyanının ardından ara kararını açıklayan mahkeme son tutuklu sanıklar, Çetin Gören, Nejat Daş, Cemal Deniz Şahan, Faruk İşcan, Handan Kaymaz, Kevork Durna, Mehmet Murat Buldanlıoğlu ve Zülfü Mengan’ı adli kontrol şartıyla tahliye etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı, “En büyük uyuşturucu operasyonu, en büyük tahliye operasyonuna dönüşmüş(!) Gazeteci veya şarkıcı olsalardı gün yüzü göremezlerdi” paylaşımı ile tahliyelere tepki gösterdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, dün gece yaptığı açıklamada Bataklık Operasyonu davasındaki tahliyelerin beraat anlamına gelmediğini ve tüm sanıkların yargılanmalarına devam edildiğini belirtti. Açıklamada, operasyon sonucu dünyada ve Türkiye’de tanınan bazı suç örgütü elebaşlarıyla çok sayıda şüphelinin yakalandığı ve FETÖ’nün, “uyuşturucu ticaretinden nemalanan bir narkoterör örgütü” olduğunun ortaya koyulduğu ifade edildi.