BATAN ADANIN MALLARI

BATAN ADANIN MALLARI
AKP iktidarı Demokrasi ve Özgürlükler Adası diyerek 140 milyon doları aşan harcamayla Yassıada’yı ‘betonada’ya dönüştürmüştü. İşletmesini TOBB’un üstlendiği ada, rağbet görmeyince zarar ettiği iddia edilmiş, sonunda...

AKP iktidarı Demokrasi ve Özgürlükler Adası diyerek 140 milyon doları aşan harcamayla Yassıada’yı ‘betonada’ya dönüştürmüştü. İşletmesini TOBB’un üstlendiği ada, rağbet görmeyince zarar ettiği iddia edilmiş, sonunda TOBB’un işletmeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devrettiği ortaya çıkmıştı.
Adadaki turistik kompleksin ilgi görmeme gerekçeleri arasında tesislerde alkol servisi olmaması da gösterilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, adadaki 5 yıldızlı otel için ‘tahsis duyurusu’ yayımladı. Bakanlıkça ‘Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu’ başlığıyla yayınlanan ilanda, “Üzerinde turizm amaçlı yatırım yapmak üzere bakanlığımız tarafından yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecektir” ifadesi yer aldı.

YİNE İHALE YOK
Girişimcilerin 7 Eylül’den itibaren şartnameyi alabilecekleri ve 19 Eylül’e kadar başvuru yapabileceği açıklandı. Birden fazla başvuru yapılması halinde, başvuruları yeterli görülen girişimciler arasında bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre sosyal ve teknik altyapıya katılım amaçlı müzakere yapılacağı kaydedildi.
Tek başvurunun olması halinde ise girişimciden, yatırımın özelliğine göre belirlenecek tutarda sosyal ve teknik altyapıya katılım payı istenebileceği belirtildi.

TOBB, KAMUYA DEVRETTİ
Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla 140 milyon doları aşan maliyetle “betonada”ya dönüştürülen Yassıada, yap-işlet-devret modeliyle 2018’de hizmete açılan otel ilgi görmediği için sadece Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bazı etkinliklerinde kullanılmıştı. TOBB’a bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ömür Gebeş, nisan ayında otelin işletme hakkının kamuya devredilmesi için görüşmelerin başladığını duyurmuştu.