Batı’dan Rusya’ya, “Barbarlık” suçlaması

Batı’dan Rusya’ya, “Barbarlık” suçlaması
Batı, Rusya’nın başkent Kiev’in de aralarında bulunduğu Ukrayna kentlerini hedef alan füze saldırılarına, “Barbarlık” diyerek sert tepki gösterdi.ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın geniş çaplı füze saldırılarını...

Batı, Rusya’nın başkent Kiev’in de aralarında bulunduğu Ukrayna kentlerini hedef alan füze saldırılarına, “Barbarlık” diyerek sert tepki gösterdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın geniş çaplı füze saldırılarını kınayarak, “Bu saldırılar, bir kez daha Putin’in Ukrayna halkına yönelik yasa dışı savaşının tam vahşetini gösteriyor” açıklamasını yaptı.


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’nın sivil altyapısına isabet eden “korkunç ve ayrım gözetmeyen saldırıları” kınadıklarını açıkladı.

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Rusya’nın düzenlediği saldırıların “21’inci yüzyılda yerinin olmadığını” söyledi.

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano ise “Bunlar, sabah trafiğinde iş ve okula gitmekte olan masum sivilleri hedef alan barbarca ve korkakça saldırılardır” tepkisini gösterdi. Rus saldırılarının uluslararası insani hukukun bir ihlali niteliğinde olduğunu kaydeden Stano, söz konusu saldırılar ve diğer savaş suçlarından Rusya’nın siyasi ve askeri liderliğinin sorumlu tutulacağını söyledi.

NATO savunma bakanları, yarın Brüksel’de iki günlük bir zirvede bir araya gelerek Ukrayna’nın da aralarında olduğu konuları görüşecek.