Batmani’den sonra ne geliyor

Batmani’den sonra ne geliyor
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Anayasa Mahkemesi’nin HDP’ye açılan kapatma davasını esasa girmeden reddetmesi gerektiğini söyledi.Kapatma davası için hazırladıkları ön savunmayı “demokrasi umudu ve inancını savunma...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Anayasa Mahkemesi’nin HDP’ye açılan kapatma davasını esasa girmeden reddetmesi gerektiğini söyledi.

Kapatma davası için hazırladıkları ön savunmayı “demokrasi umudu ve inancını savunma manifestosu” olarak tanımlayan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “AYM’nin esasa girmeden davayı hemen reddetmeli” dedi.

Mithat Sancar grup toplantısında yaptığı konuşmada kapatma davasının siyasi saiklerle açıldığını belirterek şu mesajları verdi: “Bunu ayrıca anlatmaya da gerek yok çünkü hepimizin tanıklığında yaşandı. İktidarın küçük ortağı, işte ortak mı değil mi bilmiyoruz ama minik bir şey var, bir parti var. O da bir kampanya yürüttü. Yapılar da buna sessiz kalarak en azından yolu açtı ve yoğun kampanya sonucu açılan bu dava açıkça siyasi nitelik taşıyor. Bizim bunu uzun uzun anlatmamız gerekmiyor desek de tarihe not düşmemiz lazım. Bizim halkların vicdanına bunu göstermemiz lazım.
Bu dava sadece HDP’ye yönelik bir operasyon değil tam tersine Türkiye’de demokrasi güçlerini sindirme amacı taşıyan bir darbe hamlesidir. Ön savunmamızı o nedenle sadece HDP’yi savunma üzerine kurmadık. Esasen HDP’nin kendini savunmasına da gerek yok. Yaptıklarıyla fikirleri ile halkla ilişkileriyle bütün gerçekliği de gözler önündedir.”

Sancar, “Kürdistan kavramının bu ülkede suç olmadığı biliniyor” diyerek akademisyen Hifzullah Kutum’un bu nedenle tutuklanmasını eleştirdi. Sancar, “Geçen gün Batman’da Batmanê Batmanê türküsü söylenirken Erdoğan alkışlıyor ve o şarkıda neler geçtiğini bir kez daha dinlesinler bakalım” dedi. Sancar’ın bahsettiği türküde Kürdistan ifadesi geçiyor.