Batsın 547 liranız

Batsın 547 liranız
Yıllardır verdikleri hak mücadelesini son olarak Ankara girişinde 5 gün boyunca sürdüren ve Soma’ya dönüşte Ali Faik İnter ile birlikte geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı...

Yıllardır verdikleri hak mücadelesini son olarak Ankara girişinde 5 gün boyunca sürdüren ve Soma’ya dönüşte Ali Faik İnter ile birlikte geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin’in de aralarında bulunduğu 15 madenci ve sendika örgütlenme uzmanı Büşra Yılmaz hakkında dava açıldı. Gerekçenin ise izinsiz gösteri, direnme ve ‘4 tane kalkan, 3 tane jop, 1 tane kaska 547 lira 24 kuruş zarar vermek’ olduğu belirtildi.
25 Kasım 2020 tarihinde yaşanan olaya ilişkin iddianamede, “Eylem sürecinde, çıkan arbedede jandarmanın yaralandığı, dört kalkan, bir kask ve üç copun kullanılmaz hale geldiği” anlatıldı.
Madenciler hakkındaki davanın ilk duruşması dün Ermenek Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Avukatlar, müvekkillerinin beraatını istedi ancak duruşma savcısı talebin reddi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme de savcının doğrultusunda karar aldı. Mahkeme, davayı 1 Aralık 2021 tarihine erteledi.
‘AMACIM HAK ARAMAKTI, KALKANLA VURDULAR’
Madenci Barış Karagöz, kendilerinin kolluğa direnmemesine rağmen kolluğun “Terörist” dediğini anlatarak, biber gazı kapsülünün gözünün altına geldiğini, “Neredeyse gözüm çıkacaktı” diye aktardı.
Madenci Muzaffer Denizli, kolluğun müdahalesinin ardından sol kol, karnının sağı ve sol taraflarında morartılar oluştuğunu belirterek, “Amacım hakkımı aramaktı, bana kalkanlar vurdular” dedi.