Baykal’ın damadına SBK’dan sahte fatura

Baykal’ın damadına SBK’dan sahte fatura
Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding’in, Baykal’ın damadının şirketlerine sahte fatura kestiği tespit edildi. Duvar’dan Bahadır Özgür’ün haberine göre, Deniz Baykal’ın bir dönem hayli haber olan damadı...

Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding’in, Baykal’ın damadının şirketlerine sahte fatura kestiği tespit edildi. Duvar’dan Bahadır Özgür’ün haberine göre, Deniz Baykal’ın bir dönem hayli haber olan damadı Halil Ataman’a ait Ataç İnşaat, Anteks ve Antalya Kolej’in, SBK Holding ile ilişkisi de ortaya çıktı. SBK Holding’e ait ve kara para soruşturmasında geçen Konak Isı, 2017 yılında bu şirketlere sahte faturalar kesmiş.
Mali Suçlar Araştırma Kurulu Başkanlığı’nın (MASAK), 20 Ocak 2021’de mahkemeye sunduğu ve SBK Holding ile ilgili açılan kara para soruşturmasına ilişkin raporunda Konak Isı’nın sahte fatura olayları da yer alıyor.
2017’de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tasfiye halindeki Baykal’ın damadı Halil Ataman’a ait Ataç İnşaat’ı inceliyor ve gerçeğe aykırı beyanlar ile sahte faturalar, muhasebe hileleri tespit ediyor. Aynı şekilde Anteks ile Antalya Koleji’nin hesaplarında da benzer suç unsurlarına rastlanıyor. Ve SPK, hem bu şirketler hem de SBK’ye ait Konak Isı yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Ancak SBK ile bağlantılı her suç duyurusu gibi bu da sonuçsuz kalıyor.