‘Bayraktar farklıydı’

‘Bayraktar farklıydı’
17/25 aralık soruşturmasının ardından üç bakan ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinden istifa eden Erdoğan Bayraktar, soruşturmada kendisiyle ilgili tüm bilgilerin doğru olduğunu belirtirken dönemin TBMM Başkanı...

17/25 aralık soruşturmasının ardından üç bakan ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinden istifa eden Erdoğan Bayraktar, soruşturmada kendisiyle ilgili tüm bilgilerin doğru olduğunu belirtirken dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in ismini vererek “Çiçek, ‘Erdoğan dosyasını buna sokmayın, bu ayıptır. Onların dosyası başka, bunun dosyası başka’ dedi. Ama beni de o dosyanın içine soktular” dedi.
Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Cemil Çiçek Bayraktar’ın sözleriyle ilgili Oda TV’den Caner Taşpınar’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Erdoğan Bayraktar’ın ne söylediği beni ilgilendirmiyor, ben hukuk ne diyorsa onu yaptım. Soruşturma önergesinde, dört bakan birlikte verilmişti. Erdoğan Bayraktar’a yönetilen suç isnadı ile diğer üçüne atfedilen suç isnadının alakası yoktu. Yani alakası olmayan birini koymuşlardı, benim de usul yönünden itirazım oldu. Üç bakan Rıza Zarrab’la alakalı gündeme geldi. Bayraktar ise farklıydı. Soruşturma önergesi verilecekse şayet, Erdoğan Bayraktar ayrı, üç bakan ayrı olacaktı. İçtüzük gereği bunu söyledim.”