Bayraktar’a dokunan medya yanıyor

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 20, 2022 / 14:16

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında mütevelli heyeti başkanlığını AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın damadı Selçuk Bayraktar’ın yaptığı T3 Vakfı’nın, “İBB’den Vakıflara Hizmet Raporu” başlıklı köşe yazısı nedeniyle açtığı davada gazeteci Çiğdem Toker’e verilen 30 bin liralık cezanın gerekçeli kararını inceledi ve üç çelişkiye dikkat çekti. Bildirici, “Toker, ödeme/kaynak aktarımı yazmamıştı. Tarık Balyalı ifadesi ve İBB Teftiş Kurulu raporu yok sayıldı” dedi. Bildirici, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu davanın en önemli unsuru, Erdoğan’ın damadı ve T3 Vakfı mütevelli heyeti başkanı Selçuk Bayraktar tarafından açılmış olması. Son dönemde Bayraktar, eleştirel medyaya açtığı bütün davaları istisnasız kazanıyor; BirGün (Gözde Bedeloğlu) ve Yeni Çağ (Orhan Uğuroğlu) gazeteleri de yine Çiğdem Toker’in yazdığı rapordan bahseden yazılar nedeniyle tazminata mahkûm edildiler. Bayraktar, bu konudaki sözleri nedeniyle gazeteci İsmail Saymaz’a da tazminat davası açtı.

Son olarak da BirGün gazetesi yine Selçuk Bayraktar’ın açtığı ‘TÜBİTAK, damadın vakfına çalışıyor’ başlıklı haber nedeniyle açtığı davada 200 bin lira gibi rekor miktarda tazminat cezasına çarptırıldı. Kısacası, Selçuk Bayraktar’a dokunan medya yanıyor! Eleştirel haber yazanlar davalar ve erişim engellemeleriyle baskı altına alınıyor.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top