Bayraktar’dan tuhaf düzeltme: Aslında Atatürk’ü çok seven birisi değilim

Bayraktar’dan tuhaf düzeltme: Aslında Atatürk’ü çok seven birisi değilim
AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık Operasyonu sürecinde “Ne yaptımsa Başbakan’ın emriyle yaptım” diyerek kendisini de hedef alan yolsuzluk operasyonuna karşı açıklama...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık Operasyonu sürecinde “Ne yaptımsa Başbakan’ın emriyle yaptım” diyerek kendisini de hedef alan yolsuzluk operasyonuna karşı açıklama yapmıştı. Daha sonra FETÖ’cü polis ve savcıların organizasyonu olarak nitelendirilen operasyonlar Erdoğan’ın hamleleriyle boşa çıkarılmış, hukuki tüm suçlamalar düşürülmüş, gözaltındakiler serbest kalmış, baskınlarda el koyulan yüz binlerce liralık dövizler faiziyle iade edilmişti. Ancak Erdoğan, Erdoğan Bayraktar dâhil dört bakanını görevden almak zorunda kalmıştı.

Bayraktar, bir süre önce verdiği bir röportajda 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkarılan tüm telefon dökümlerinin doğru olduğunu itiraf ederek yolsuzlukları itiraf etmiş, ifade vermeye hazır olduğunu söylemişti ancak savcılık soruşturmaya değer bir konu bulamayarak takipsizlik kararıyla bir kez daha konuyu kapatmıştı.

Bayraktar bu kez 23 Nisan’da bir video paylaşarak, “Bize bir Mustafa Kemal Atatürk tanıttılar ya hu adam İngiliz’e karşı mücadele ediyor, İngiliz’i, Fransız’ı, Yunan’ı, İtalyan’ı denize döküyor, adam Hıristiyan oluyor. Adam Mason localarını kapatıyor, ama Mason oluyor. Bursa’da iki kız çocuğu Hıristiyan oldu diye Bursa’daki koleji kapatmış adamdır Mustafa Kemal Atatürk” ifadeleri yer aldı.

Bayraktar’ın videoda “(Atatürk) İktidara gelir gelmez ‘Kuran’ı güncelleyelim’ demedi. ‘14 yıl 15 yıl önce İslam’ın hükümlerini uygulayamayız’ demedi. ‘Bunu güncellememiz lazım’ demedi. Ne dedi biliyor musunuz: ‘Elmalılı Hamdi Yazır Bey lütfen Kuran’ı Kerim’i Türkçeye tercüme et, ne demek istiyor Cenab-ı Hak’ dedi” diyerek anlattığı olay için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018 yılında tartışmalara neden olan ve geri adım atmasıyla sonuçlanan, “İslam’ın güncellenmesi gerekiyor” sözlerine göndermede bulunulduğu yorumları yapıldı.

Bayraktar, dün bir paylaşımla bu yorumlara “düzeltme” yaparken “Atatürk’ü tanıtmaya çalışan bir önceki twitimle kesinlikle hiç kimseye bir gönderme yapmadım. Aslında Atatürk’ü çok seven birisi değilim, ancak her TÜRKİYE vatandaşının Atatürk’e saygı duyması gerektiğini vurgulamak istedim” dedi.