BAYRAM COŞKUSU

BAYRAM COŞKUSU
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle dün ilk tören Anıtkabir’de yapıldı.Anıtkabir'de düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat...

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle dün ilk tören Anıtkabir’de yapıldı.


Anıtkabir'de düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar ve kuvvet komutanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Erdoğan'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından heyet, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Erdoğan daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

İmamoğlu 2023’ü işaret etti: “Her şey çok güzel olacak”
İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resmi kutlamalar bittikten sonra coşku akşam saatlerinde Yenikapı meydanına taşındı. Özel programların hazırlandığı kutlamalar kapsamında ilk olarak Türk rock müziğinin öncülerinden Moğollar Grubu sahne aldı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yılına özel repertuarını seslendirdi.


Moğalların konserinin ardından ev sahibi olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuştu, “Bağımsızlığımızı, birlik ve bütünlüğümüzü sağlayan ne varsa… Gelecek güzel günler için ümidimizi diri tutan ne varsa… Bu topraklar üzerinde başı dik, gözü pek olmamızı sağlayan ne varsa… Hepsini ama hepsini, 30 Ağustos zaferine borçluyuz” dedi. İmamoğlu, “Her şey çok güzel olacak” sloganını da tekrarladığı konuşmasında gelecek yıl yapılacak seçimlere atıfta bulundu, “2023'te, 100'ncü yılını kutladığımız 30 Ağustos’tan 100'ncü yılına yürüdüğümüz Cumhuriyetimizle buluşmadan hemen önce her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı. İstanbul’daki kutlamalarda, Nazım Hikmet’in ‘Kuvayi Milliye Destanı' eserinin uyarlaması büyük alkış aldı. Gecenin finalinde 600 drone ile bugüne kadarki en büyük Atatürk figürü oluşturuldu. Yenikapı semalarında 12 dakika süren görsel şölen vardı.

Kutlamaya gerek yok diyenlere inat kutlayacağız
Ankara’da CHP İl Başkanlığı, 30 Ağustos nedeniyle Zafer yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Etkinlikler kapsamında Ankara Kalesi’ne Türk bayrağı yansıtıldı. Ankara’daki kutlamalar akşam da konserlerle devam etti. Konsere katılanlara seslenen Mansur Yavaş, eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, “Düşman savaşmadan ülkeyi terk etti, kurtuluş gününe gerek yok” açıklamalarına gönderme yaptı; “30 Ağustos’u elbette kutlayacağız. ‘Neden bunları kutluyorsunuz. Kutlamaya gerek yok’ diyenlere inat coşkuyla kutlayacağız” dedi.


Başkentliler, 30 Ağustos Zafer Bayramı gecesinde Athena konseri ile coştular.

Zafer günü “Barış” vurgusu
30 Ağustos İzmir için ayrı bir öneme sahip. Zaferin ardından düşman işgalinden kurtarılan İzmir’de Zafer Bayramı ayrı bir coşku ile kutlandı.

Sabah resmi törenlerin ardından CHP İl Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’nda ayrı bir tören düzenledi. CHP’li yöneticilerin ve halkın katıldığı kutlamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, barış vurgusu yaptı. Soyer, “Barış sözcüğünden rahatsız olanların iki yakası iki dünyada da elimizde olacak” dedi.


Akşam kutlamaları ise Kültürpark’taydı. İzmirliler Zeynep Bastık’ın şarkıları ile coştu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in ev sahipliğinde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.