Bayram değil seyran değil

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 19, 2022 / 07:37

Yeni Şafak gazetesi, Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mevlüt Uysal hakkında ağır iddialarda bulundu. “Mevlüt Uysal’ın hukuksuz işleri: Üst düzey isimlerin adını kullanıyor” başlıklı haberde Uysal’ın hem hukukçu kimliği hem de eski “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı” unvanını kullanarak HSK ve Danıştay’da bazı isimleri etki altına aldığı iddia edildi. Haber “Ankara kulislerinde konuşulanlar”a dayandırıldı.

Habere göre Uysal, birçok bakanlıktaki ve bürokrasideki bağlantıları aracılığıyla hukuksuz ve kanunsuz taleplerde bulundu, haksız menfaat ve kazanç sağladı. Uysal özellikle adrese teslim ihaleler düzenlenmesi, ihalelerin hukuksuz şekilde bazı şirketlere verilmesi ya da bazı şirketlerin usulsüzlüklerinin yargıda aklanması için çaba gösterdi.

“Mevlüt Uysal’ın yargıyı bazı kararları almaya zorlarken devletin en üst düzey isimlerini kullanmaktan çekinmediği belirtiliyor” denilen haberde, Uysal’a, İBB Başkanlığı görevini Ekrem İmamoğlu’na devrettikten sonra hiçbir siyasi görev verilmediği hatırlatılırken perde arkasından iş takipçiliği yapmasının AKP’de birçok çevreyi de rahatsız ettiği iddiaları yer aldı.

DAVACI OLACAĞIM
Eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal, hakkındaki iddialara, “Neden böyle bir haber yaptılar anlayamadım. Bu haberin konusu ben değilim” ifadeleriyle yanıt verdi. Uysal, “Sizce hedef kim? Sizin üzerinizden Cumhurbaşkanı’nın mı hedef alındığını düşünüyorsunuz?” sorusunu ise “Olabilir” diyerek yanıtladı.

Mesleğinin avukatlık olduğunu anımsatan Uysal, “Belediye başkanlığından önce 19 sene boyunca avukatlık yaptım. Başkanlıktan sonra avukatlık yapmadım. Hangi işin takipçiliğini yapmışım ben de bilmiyorum. Neden böyle bir haber yaptılar anlayamadım. Ben kendileri ile bir problem yaşamadım. Geçmişte yaşadığımız problemler var mı onu da bilmiyorum. Ben başkanlığım süresince sadece doğru şeyler yapmaya çalıştım” dedi.

“Neden şimdiye kadar beklediler?” diyen Uysal, “Bu haberin konusu ben değilim. Başka hedefleri vardır, beni haber yapıyorlardır. Somut bir olay olsa da söyleseler. ‘Şu işi takip ediyor’ deseler. Öyle bir şey yok. Haberden önce beni hiç aramadılar. Diyorum ya Albayrak grubu ile bir sıkıntım hiç olmadı. Başkasına nasıl dayandıysam onlara da öyle davrandım. Onların lehine ve aleyhine bir şey yapmadım. Lehe bir beklentileri vardıysa neden şimdiye kadar neden beklediler? Dediğim gibi tek tahminim konu ben değilim. Başka bir hedefleri olabilir. Zaten kendilerinden davacı olacağım” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top