BAZILARININ DERDİ HEP AYNI

BAZILARININ DERDİ HEP AYNI
Hayat pahalılığı karşısında dar gelirli ezildikçe eziliyor; orta halliler ve esnaf bile dar gelirliye dönüşüyor. Son yılların en etkili kar yağışı tüm Türkiye’de etkili olurken Kırşehir’de eksi 10 dereceyi bulan soğuğa...

Hayat pahalılığı karşısında dar gelirli ezildikçe eziliyor; orta halliler ve esnaf bile dar gelirliye dönüşüyor. Son yılların en etkili kar yağışı tüm Türkiye’de etkili olurken Kırşehir’de eksi 10 dereceyi bulan soğuğa rağmen ucuz ekmek almak isteyen yurttaşlar Kırşehir Belediyesi fırını önünde gece 23.00’te uzun kuyruklar oluşturdu. Kırşehirliler gündüz de 99 liraya satılan 5 litrelik yağ için TMO önünde kuyruktaydı. 5 litrelik yağ marketlerde 109 ile 175 lira arasında satılıyor. Kırşehir’de yüzde 50 zam yapılan 200 gram ekmeğin fiyatı 2,25 liraya çıkınca Kırşehirliler halk ekmek büfelerine akın etmeye başladı. Sözcü.com.tr’den İsmail Akduman’ın haberine göre; Kırşehir’de yaşayanlar 1 liraya satılan ekmekten alabilmek için kar yağışı altında ve dondurucu soğukta gece saat 23.00 civarında halk ekmek fırını önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Tam kapasite çalışan Kırşehir Belediyesi fırınında günlük 12 bin ekmek üretiliyor ve 4 bin ekmek ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıtılıyor.

Kuyruklar sadece Kırşehir’e özgü değil. Koalisyon iktidarının temsilcileri “Fotoğraf çekmek için kurgu yapıyorlar” diyerek reddetseler de başkent Ankara dahil ülkenin dört bir yanında yurttaşlar ucuz ekmek kuyruğunda… Dün bir kare de kar altındaki İstanbul’da Avcılar’dan geldi. CHP Parti Meclisi Üyesi Deniz Demir, Avcılar’daki bir ekmek kuyruğunun görüntüsünü paylaştı. Yurttaşlar kar ve tipiye rağmen ucuz ekmek alabilmek için kuyrukta bekledi.