BBP’li de olsa fark etmez

BBP’li de olsa fark etmez
Büyük Birlik Partisi Ordu Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Yümlü, iş yerinde zor kullanılarak ters kelepçe ile gözaltına alındığını açıkladı. Olay kameralara yansıdı. Ordu’nun yerel kanallarından Moda Tv’de yayınlanan...

Büyük Birlik Partisi Ordu Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Yümlü, iş yerinde zor kullanılarak ters kelepçe ile gözaltına alındığını açıkladı. Olay kameralara yansıdı. Ordu’nun yerel kanallarından Moda Tv’de yayınlanan ‘Ahmet’le Memleket Meselesi’ isimli programa konuk olan Büyük Birlik Partisi Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü iktidara yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu.
Yümlü söz konusu programda, iktidarın politikalarını eleştirirken “Şu anki durumda herkes tek partili olmak zorunda. Onun dışında da konuşamazsın, yargılayamazsın. Rızkı veren Allah’tır. Hiç bir siyasi partinin başkanı rızık vermez. AK Parti genel başkanından korktukları kadar Allah’tan korkmuyorlar bu insanlar. Din, kitap, Allah’ın emirleri yok sayıldı. AK Parti genel başkanının dedikleri yapılmaya başlandı. Bu kadar korku niye kardeşim?” demişti.
Fatma Yümlü’nün bu sözlerinden sonra polis ekipleri Ordu’daki işyerine gelip iddiaya göre “maske kullanmadığını ve temaslı olduklarını” gerekçe göstererek gözaltı işlemi yapmak istedi. Fatma Yümlü, uygulamanın yasaya aykırı olduğunu söyleyince polisler zor kullandı. Fatma Yümlü ters kelepçe takılarak polis merkezine götürüldü.
Karakolda bir süre bekletilen Yümlü, ifadesi alınmadan serbest bırakıldı. Yümlü, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Yeneroğlu: Kolluk güçleri iktidar partisinin uzantısı haline geldi

BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’nün sosyal medya üzerinden yayınlanan bir programda iktidarı eleştirdiği için gözaltına alınmasına, DEVA Partili Yeneroğlu’ndan sert tepki geldi. Yeneroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Haksız yere gözaltına alınan BBP Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü Hanım’a geçmiş olsun diyor, kolluk güçlerinin iktidar partisinin uzantısı haline getirilmesini şiddetle kınıyorum’’ dedi.

BBP’den tuhaf açıklama

Olayın basında geniş yer bulmasının ardından yazılı açıklama yapan BBP “yaşanan olayın bağlamından koparıldığını” öne sürdü.
Polis memurlarının haddini aşan davranışlarının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada “Fatma Hanım’ın olay sürecinde partideki görevini ve parti kimliğini paylaşmamış olması da mazeret olarak kabul edilemez” denildi.