Bedri Rahmi’nin İstanbul’daki ilk duvar mozaiğinin üzeri açılıyor

Bedri Rahmi’nin İstanbul’daki ilk duvar mozaiğinin üzeri açılıyor
Ressam, yazar ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’na ait olan ve Doğubank İşhanı’ndaki tadilat çalışmalarında üstü kapatılan duvar mozaiğinin üzeri açılıyor. Mozaiklerin üstünün açıldığını Twitter hesabından duyuran...

Ressam, yazar ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’na ait olan ve Doğubank İşhanı’ndaki tadilat çalışmalarında üstü kapatılan duvar mozaiğinin üzeri açılıyor. Mozaiklerin üstünün açıldığını Twitter hesabından duyuran Mimar Seda Özen Bilgili şu ifadeleri kullandı:
“Bedri Rahmi’nin İstanbul’daki ilk duvar mozaiği tekrar gün yüzüne çıkıyor, Koruma Kurulu kararı yerine getiriliyor. Mozaiğin hâlâ orada olduğuna bir tek ben inanıyordum. Doğubank yönetimi mozaiğin varlığını reddetmişti, iki senedir açmamak için direndiler. Sonuç.”

KURUL KARARINI VERDİ
İzzet Şefikzade tarafından 1953 yılında İstanbul Sirkeci’de inşa edilen Doğubank İşhanı’nın dış cephesi, 2019 yılında tadilat çalışmaları kapsamında yenilendi ve iş hanının duvarlarında yer alan Bedri Rahmi Eyüboğlu’na ait mozaiklerin üzeri yalıtım malzemeleri ile kaplandı. Mimar Seda Özen Bilgili, İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu ve başvurusunda eserin eski haline getirilmesi yönünde karar alınmasını talep etti. Başvuruyu inceleyen kurul, mozaiğin üstünün açılmasına karar verdi.