Bekir Pakdemirli istifa etti, Vahit Kirişci Tarım ve Orman Bakanı oldu

Son Güncellenme Tarihi: Mart 4, 2022 / 06:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Karara göre, Vahit Kirişci Tarım ve Orman Bakanı oldu.

Vahit Kirişçi

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan açıklama geldi. Altun, Kirişçi’yi tebrik ederken Pakdemirli’ye teşekkürlerini iletti.

SÖZLERİ TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU
Geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin pek çok bölgesinde çıkan yangınlar sonrasında ormanlık alanlar küle dönmüş ve AK Parti iktidarının mücadeledeki yetersizliği ile Bakan Pakdemirli’nin “ormanların korunması ve yangınlarla mücadelede belediyeler sorumlu” sözleri tartışma konusu olmuştu.

TARIMSAL ÜRÜN İTHALATINDA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ
Tarım Bakanı olmadan önce ABD’li bir patates şirketinin Ortadoğu danışmanlığını yapan Bekir Pakdemirli’nin bakanlığı döneminde tarımsal ürün ithalatındaki artış dikkat çekti.

Tarımda kendi kendine yeten ender ülkelerden biri olan Türkiye’de, artan maliyetler nedeniyle gıda enflasyonunun önünü almak isteyen iktidar, çareyi ithalatta buldu. Sadece 2021 yılında tarım ve gıda ürün ithalatı 20 milyar dolara yaklaştı.

8 BAKAN DEĞİŞTİ
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 10 Temmuz 2018’de belirlenen ve 16 bakandan oluşan ilk kabinesinden şimdiye kadar 8 bakan ayrıldı.

VAHİT KİRİŞCİ KİMDİR?
Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960’da, Kahramanmaraş’ta doğdu. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi’nde tamamladı.

Kirişci, 22’nci dönemde AK Parti’den Adana Milletvekili seçildi. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu ve 23’üncü dönemde aynı göreve yeniden seçildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top