Bekletme intikamı!

Bekletme intikamı!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Tahran’da yapılan ikili görüşmeye geç gelmesinin ardından kameraların önünde yaklaşık bir dakika tek başına beklemek zorunda kaldı.Putin’in...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Tahran’da yapılan ikili görüşmeye geç gelmesinin ardından kameraların önünde yaklaşık bir dakika tek başına beklemek zorunda kaldı.

Putin’in toplantı odasında tek başına Erdoğan’ı beklediği görüntülerde Rus liderin kıpır kıpır olduğu, ağırlığını sıklıkla başka bacağına verdiği ve suratında sürekli ifade değişiklikleri olduğu görüldü.

Putin, başka liderleri sıkça bekletmesiyle; hatta bazen bunu bilinçli yapmasıyla da ünlü bir lider. Putin 2015 Haziran’da Papa ile Vatikan’daki görüşmesine bir saat; 2018’de ABD Başkanı Trump’la Helsinki’deki görüşmesine 45 dakika geç gitmişti. Radio Free Europe’a göre Putin, eski Alman lider Angela Merkel’i de 2014’te 1 saat 15 dakika bekletti.


27 Şubat 2020’de Rusya ve Suriye, İdlib’de füzelerle 34 Türk askerini öldürdükten sonra Erdoğan’ın Moskova’ya 9 Mart 2020’de yaptığı ziyarette Putin, kendisini ve heyetini görüşmenin yapılacağı salonun kapısında bekletmişti. Rusya devlet televizyonu Rassiya 1, Erdoğan ve heyetinin bekletildiği görüntüleri kronometre tutarak yayına vermişti.

Bazı gazeteciler ve sosyal medya kullanıcıları, Erdoğan’ın “intikam” için Putin’i bekletmiş olabileceğini savundu. Rus jetinin sınırda Türk jeti tarafından düşürülmesinden sonra 34 Türk askerinin Rusya tarafından Suriye’de şehit edilmesinin ardından Erdoğan’ın Moskova’ya gitmesi, üstüne de kapıda öylece bekletilmesi çok eleştirilmişti.

Gazeteci Joyce Karam, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Erdoğan’ın Putin’i kameraların karşısında bitap bir şekilde bıraktığı 50 saniye, Ukrayna’dan sonra ne kadar çok şeyin değiştiğini gösteriyor” diye yazdı.