Belarus savaşın gidişatından memnun değil

Belarus savaşın gidişatından memnun değil
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasına destek veren Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’dan savaşın 71. gününde önemli bir itiraf geldi. Lukaşenko, “Operasyonun” bu kadar uzun süreceğini düşünmediğini ve bu duruma...

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasına destek veren Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’dan savaşın 71. gününde önemli bir itiraf geldi. Lukaşenko, “Operasyonun” bu kadar uzun süreceğini düşünmediğini ve bu duruma son vermek için her şeyi yaptığını söyledi.

Associated Press’e konuşan Lukaşenko, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını savunmasına karşın “Rusların dediği gibi plana göre mi yoksa benim hissettiğim gibi mi (uzun sürmesi) gittiğini söyleyecek kadar bu soruna dalmış değilim. Bir kez daha vurgulamak istiyorum, bu operasyonun uzadığını hissediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Lukaşenko, Ukrayna’nın, Rusya’yı provoke ettiğini ancak Belarus’un barıştan yana olduğunu dile getirdi.

Lukaşenko konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

UKRAYNA’YI SUÇLADI
“Savaş çıkmasın diye her şeyi yaptık ve yapıyoruz. Sizin ve benim sayemde Ukrayna ile Rusya arasında müzakereler başladı. Ancak topraklarında fiilen savaş devam eden Ukrayna, neden askeri harekat yapıyor, insanlar ölüyor, Ukrayna neden bu müzakerelerle ilgilenmiyor?”