Belediyede çalışan eski hükümlüden ‘Soylu' istifası

Belediyede çalışan eski hükümlüden ‘Soylu' istifası
İstanbul’da yaşayan 40 yaşındaki Şafak Kurt, Ataşehir Belediyesi’nde nisan ayında eski hükümlü kadrosundan işe alındı. Kurt, hakkında devam eden yargılama nedeniyle istifa etti, “Belediyeye zarar gelmesini istemedim” dedi.Şafak...

İstanbul’da yaşayan 40 yaşındaki Şafak Kurt, Ataşehir Belediyesi’nde nisan ayında eski hükümlü kadrosundan işe alındı. Kurt, hakkında devam eden yargılama nedeniyle istifa etti, “Belediyeye zarar gelmesini istemedim” dedi.

Şafak Kurt, nisan ayında belediyenin topluma kazandırmak ve toplumdan kopmalarını engellemek (hükümlü kadrosu) adına açılan iş ilanına başvurdu. Tüm işe giriş belgelerini belediyeye teslim eden Kurt iş başı yaptı.

Bir süre sonra İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı, görevli memura mukavemet suçundan daha önce hakkında dava açılan Kurt’un işten çıkartılması için belediyeye tebligat gönderdi. Şafak Kurt, belediyeye gelen tebligatın ardından istifa etti. Kurt “İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı, İstanbul Anadolu Adliyesi 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamamı bahane ederek işten çıkartılmam konusunda belediyeye baskı uyguladı. Belediye bu baskıya rağmen direndi ve beni işten atmadı. Ancak belediyenin zarar görmemesi için kendi isteğimle istifa ettim" dedi.