Belediyeler zam yarışına girdi

Belediyeler zam yarışına girdi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB, İSKİ, İETT ve belediye iştiraklerinde çalışanlara yüksek enflasyon nedeniyle yılda 2 kez ücret artışı yapma kararı aldıklarını açıkladı. İBB Başkanı İmamoğlu,...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB, İSKİ, İETT ve belediye iştiraklerinde çalışanlara yüksek enflasyon nedeniyle yılda 2 kez ücret artışı yapma kararı aldıklarını açıkladı. İBB Başkanı İmamoğlu, artışların temmuz ve eylül aylarında yapılacağını açıkladı. İmamoğlu Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “İBB, İSKİ, İETT ve iştiraklerimizde yüksek enflasyon nedeniyle yılda 2 kez ücret artışı yapma kararı aldık. Çalışanlarımızın bir bölümü 2. ücret artışlarını Temmuz itibariyle, bir bölümü de Eylül’de alacak. Sendikalarımızla el sıkışarak atacağımız bu adımımız hayırlı olsun.”

Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye işçilerinin maaşına temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 oranında artış yapıldığını açıkladı. Büyükerşen’in paylaşımı şöyle: “Ekonomik kriz her geçen gün daha da derinleşirken, hiç kuşku yok ki bu durum en ağır şekilde ücretli çalışanları etkilemektedir. Asgari ücrete yapılan ve müjde olarak duyurulan zam oranlarının bile birkaç ay içinde hızla eriyip gittiğini, mutfaklardaki yangını söndürmeye çare olmadığını üzülerek gözlemliyoruz. Geçen sene yapılan toplu iş anlaşması uyarınca, aldıkları maaş artışları hızla eriyen kadrolu işçilerimizin maaşlarında temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 oranında artış kararı aldık. Ayrıca Estram çalışanlarımızın da maaşlarına yönelik iyileştirme çalışmalarımızı kısa süre içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Espark Şirketimiz bünyesinde çalışan işçilerimizi kapsayan toplu iş görüşmeleri de devam ediyor.”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul’daki AK Partili belediyelerde çalışan işçilere yüzde 80 zam yapılacağını duyurdu. İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, belediyelerde çalışan işçilerin geciken toplu iş sözleşmelerinden kaynaklanan mağduriyetlerini gidermek amacıyla belediye başkanlarıyla yaptıkları toplantı neticesinde, Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikasının (MİKSEN) teklifi doğrultusunda işçilere yüzde 80 oranında zam yapılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

AK Parti’nin İstanbul’daki ilçe belediyeleri şöyle: Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çekmeköy, Esenler, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu.