Belediyelerden İstanbul sokaklarında 23 Nisan coşkusu

Belediyelerden  İstanbul sokaklarında  23 Nisan coşkusu
TBMM’nin açılışının 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı korona tedbirleri nedeniyle tören alanlarında kutlanamadı, ancak İstanbul’daki belediyeler sokaklarda bayram coşkusunu yaşattı.Koronavirüs salgını...

TBMM’nin açılışının 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı korona tedbirleri nedeniyle tören alanlarında kutlanamadı, ancak İstanbul’daki belediyeler sokaklarda bayram coşkusunu yaşattı.

Koronavirüs salgını kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı evlerde kutlandı. Vatandaşlar, balkonlarını ve camlarını Türk bayraklarıyla donattı. Sokakları gezerek farklı etkinliklerde bulunan belediyeler, balkon ve pencerelerden 23 Nisan’ı kutlayan çocuklara moral verdi.  
BEYOĞLU’NDA ORKESTRA KOROSU
Beyoğlu Belediyesi, Karaköy İskelesi’nde etkinlik düzenledi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve sahada görevli personel, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle etkinliğe katılamayan tüm vatandaşlar adına 100 yıl önce TBMM’nin açıldığı saat olan 14.00’te Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı okudu. Karaköy’deki törenin ardından orkestranın da yer aldığı konvoy, sokak sokak gezerek çocuklara 23 Nisan coşkusunu yaşattı.
KADIKÖY’DE BALON ŞOVU
Kadıköy’ün 21 mahallesinde Kadıköy Belediyesinin bando ve müzik sistemli araçları sokakları şenlendirdi, bayram coşkusunu evlere taşıdı. Kadıköylü çocuklar balkon ve pencerelerinden bayrak ve balonları ile bu coşkuya ortak oldu. Saat 15.30’a gelindiğinde tüm mahallelerden aynı anda balonlar gökyüzüne bırakıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, balkonlarında bulunan Kadıköylülerle bayramlaştı.
ŞİŞLİ SOKAKLARINDA BANDO
Şişli’de çocuklar 23 Nisan’ı pencere ve balkonlara çıkarak kutladı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, 5 bando takımıyla birlikte Şişli sokaklarını dolaştı. Keskin, “Büyük bir hevesle aylar önceden hazırlanmaya başladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarımız, maalesef Kovid-19 salgını nedeniyle iptal oldu. Çocuklar ilk defa bir 23 Nisan’ı evde geçirecek. Biz onların bayram neşesinden mahrum kalmalarını istemiyoruz. Onlarla beraber rengarenk rüzgar gülleri yaptık.» açıklamasında bulundu.
BEYLİKDÜZÜ’NDE KORTEJ
Beylikdüzü’ndeki 23 Nisan kutlamaları ise Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve eşi Zehra Çalık’ın katılımıyla 23 Nisan Bandosu eşliğindeki mobil kortej yürüyüşü ile başladı. Koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl kutlamalara evlerinden katılan vatandaşlar camlarını Türk bayraklarıyla donatarak korteje alkışlarla destek verdi.
AVCILAR SOKAKLARINDA MARŞ
Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evden çıkamayan Avcılar halkı, 23 Nisan’ı kutlamak için evlerinin balkonlarını ve pencerelerini Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsledi.  Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli anons aracı ile şarkı ve marşlar eşliğinde kentin cadde ve sokaklarında tur attı.
SİLİVRİ DE BALKONDA
Yeni tip koronavirüs nedeniyle 23 Nisan coşkusu Silivri’de balkonlardan yaşandı. Silivri’de ilçe belediyesinin bando takımı caddeleri turlayarak evlerinde olan vatandaşlarla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Vatandaşlar, bando takımına bayraklarla eşlik etti. Belediye ekipleri, köy ve mahallelerde de şarkılar çalarak, yasaklar nedeniyle evlerinde kalan vatandaşlara moral verdi.