Belediyelere seçmene rüşvet bütçesi

Belediyelere seçmene rüşvet bütçesi
Seçime geri sayım başlarken iktidardan bir seçim hamlesi daha. Seçmeni hoş tutmak için haftalardır kesenin ağzını açan AKP iktidarı, bu kez belediyelerin seçim yatırımları yapmalarına fırsat vermek için kamu alacaklarından...

Seçime geri sayım başlarken iktidardan bir seçim hamlesi daha. Seçmeni hoş tutmak için haftalardır kesenin ağzını açan AKP iktidarı, bu kez belediyelerin seçim yatırımları yapmalarına fırsat vermek için kamu alacaklarından 4 aylığına vazgeçti.
Belediyelerin kamuya olan borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirlerinden aldıkları paylardan şubat ayından başlamak üzere 4 ay boyunca kesinti yapılmayacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre; 2023 yılı Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında bütçe geliri paylarından kesinti yüzde sıfır olacak.

Nasıl Bir Ekonomi gazetesinin internet sitesi ekonomim.com’da yer alan habere göre; kapsama, büyükşehir belediyeleri, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları giriyor.
Cumhur İttifakı iktidarının seçim yatırımları bitmek bilmiyor.

· “Seçim kaybedeceğimi bilsem EYT’yi çıkarmam” diyen AKP lideri Erdoğan, anketler keyfini kaçırınca EYT adımı atmak zorunda kaldı.
· Kamu kaynaklarıyla, iş dünyasına ucuz kredi imkanları yaratıldı.
· Ucuz kredili konut hamlesi başlatıldı.
· Borç yapılandırma düzenlemesi çıkmak üzere, 2 bin lira altındaki borçlar siliniyor.
· Esnafa matrah artırma fırsatı tanındı.
· Aylardır dolar baskı altında tutulunca zarar eden ihracatçı için ikili kur uygulaması başlıyor.
· Faize dini açıdan karşı olduğu için 2021 Aralık’tan beri faiz indirimiyle başlayan yeni ekonomi modeliyle Türkiye ekonomisi birçok kalemde olumsuz rekorlar kırarken KKM hesaplarına getirilen faiz sınırı kaldırıldı.
· Doğalgaza indirim yapıldı, elektriğe zam yapılmıyor.
· İşe alımlar için kamu kurumlarında yeni kadrolar açılıyor.