Belediyenin 5 bin yeni taksi önerisi reddedildi

Belediyenin 5 bin yeni taksi önerisi reddedildi
BELEDİYE BÜROKRATLARI EVET DEDİ, KAMU TEMSİLCİLERİ HAYIREkrem İmamoğlu’nun 5 bin yeni taksi plakası önerisi çoğunluğunu devlet memurlarının oluşturduğu UKOME’de reddedildi. Teklifin görüşüldüğü Ulaştırma Koordinasyon...

BELEDİYE BÜROKRATLARI EVET DEDİ, KAMU TEMSİLCİLERİ HAYIR

Ekrem İmamoğlu’nun 5 bin yeni taksi plakası önerisi çoğunluğunu devlet memurlarının oluşturduğu UKOME’de reddedildi. Teklifin görüşüldüğü Ulaştırma Koordinasyon Merkezi toplantısında belediye kadrosundaki bürokratlar evet oyu kullandı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin oyları ile öneri reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut başkanlık yaptı.

Toplantıya, oy hakkı bulunan 11 İBB, 16 çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından üyelerin yanı sıra çok sayıda gözlemci katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin yeni taksi teklifi, UKOME'de 11 'Evet'e karşı 14 'Hayır'la reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı toplantıda alınan kararı eleştirdi. İstanbul’daki taksi düzeninden memnun olan bir kişi var mıdır diye soran Balyalı kararın siyasi olduğunu, kamu çalışanlarının verilen siyasi karara uyduğunu savundu.

Balyalı UKOME’nin yapısını da eleştirdi. Şubat ayında yapılan değişiklikle kamu çalışanlarının sayısının arttırıldına dikkat çekti, il milli eğitim müdürlüğü, aile bakanlığı ulaşım ile ilgili kurulda neden yer alır diye sordu.